Gheorghe Iancu stabilește un nou record național

Astazi, 28 mai 2011, in cadrul miting-ului aerian de la Strejnic, Colonelul (r) Gheorghe Iancu a executat o lansare solo, dintr-un avion AN2, devenind cel mai in varsta om din Romania care a sarit cu parasuta.

Parasutist sportiv inca de la 16 ani, Gheorghe Iancu este detinatorul a 39 de recorduri nationale si 3 mondiale, dintre care unul absolut si definitiv, inregistrat pe data de 31 mai 1961, pentru precizia aterizarii cu parasuta. Pentru a marca implinirea a 50 de ani de la acest record, parasutistul in varsta de 78 de ani, si-a propus stabilirea unui altul. Misiunea comemorativa s-a incheiat cu succes, experienta si-a spus cuvantul, iar recordul a fost atins si de aceasta data.

Maestru emerit al sportului in parasutism, Gheorghe Iancu are o evolutie personala impresionanta prin vointa si bravura. Impreuna cu colegul sau Ion Negroiu, a oferit reprezentatii de acrobatie la miting-uri aviatice. Cei doi obisnuiau sa iasa din avionul care zbura la 15-20 metri de pamant, pozitionandu-se pe aripa, apoi pe capota, in spatele elicei. Coborau intre jambe, unde era legata o scara de gimnastica din franghie, pe care Iancu şi Negreiu faceau acrobatie. Pana la ei, doar Charles Lindbergh mai incercase asa ceva.